top of page

Over ons

IMG_3659.heic
Bij popkoor Sens staan passie voor zingen en optreden centraal. De 45 zangeressen brengen tijdens hun optredens een aanstekelijke combinatie van zang en beweging.

Popkoor Sens (voorheen Sing & Swing) werd in 2012 opgericht door Dirk-Jan Kerris, die tevens als dirigent instaat voor de professionele muzikale leiding. Hij kiest voor een gevarieerd repertoire: van rustige, dromerige nummers tot ruige, meeslepende uptempo nummers, zowel a capella als instrumentaal begeleid.

In de 10 jaar dat we bestaan, zijn we geen enkele uitdaging uit de weg gegaan. Verschillende optredens op diverse podia en professionele omkadering hebben ons gebracht tot waar we nu staan: een getalenteerde en gemotiveerde groep die zangtechnisch en choreografisch sterk uit de voeten kan.

In net najaar van 2018 hebben we met ons koor in de DAFT-studio's onze eerste cd 'veelZIJdig' opgenomen. De 12 nummers zijn een greep uit ons repertoire van de voorbije jaren en verklaren ook de veelzijdigheid van popkoor Sens.

In 2021 namen we deel aan de World Choir games, die plaats vonden in Vlaanderen. We kijken met veel enthousiasme terug op onze eerste wedstrijd. Binnen de open competitie Pop & Jazzensemble behaalden we een Zilveren diploma, wat goed was voor een mooie 3e plaats. 

In 2022 vierden we ons 10-jarig bestaan met een heuse jublieumviering waar we onze volledig vernieuwde stijl bekendmaakten, en een nieuwe naam: popkoor Sens. De kers op de taart van het jubileumjaar was ons jubileumconcert TINtelingen. De 3 concerten in Alden Biesen waren een groot succes!

Popkoor Sens is ondertussen in de wijde omgeving een begrip geworden en staat garant voor kwaliteit en plezier.

In 2025 gaan we deelnemen aan de European Choir Games in Aarhus (Denemarken) als opstap naar een mooie toekomst voor ons koor.

Op deze website vind je info over onze optredens en kan je het repertoire, foto's en filmpjes bekijken. Raadpleeg deze site regelmatig om op de hoogte te blijven van alle optredens en volg popkoor Sens ook op Facebook en Instagram.

Wij verwelkomen je graag op ons volgende optreden!

bottom of page